Загальні положення

Управління Додатком Mil Pay (далі – «Додаток») здійснюється ФОП Ільніцька Ольга Вікторівна, юридичною особою, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – «Компанія»).

Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які користуються Додатком, в зв’язку з чим, Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісу Додатку кожному користувачеві.

У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Компанії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також, контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

Володільцем та розпорядником персональних даних користувачів Додатку є ФОП Ільніцька Ольга Вікторівна.

При використанні користувачем Додатку, Компанією здійснюється обробка даних користувача, що надаються користувачем як при реєстрації у Додатку, так і в процесі користування Додатком а саме:

· Контактні дані (ім’я, прізвище, електронна адреса, номер телефону, поштова адреса, персональні дані з вашого посвідчення особи / паспорта / посвідчення водія)

· Біометричний (обличчя) шаблон;

· Вхід в обліковий запис (ім’я користувача та пароль)

· Фотографія профілю користувача

· Технічна інформація, така як адреса Інтернет-протоколу (IP), що використовується для підключення комп’ютера до Інтернету, тип і версія браузера, інформація про вхід, налаштування часового поясу, операційна система та платформа, тип пристрою, яким ви користуєтесь, або номер мобільного телефону, що використовується пристроєм, інформація про мобільну мережу, ваша мобільна операційна система, тип мобільного браузера, яким ви користуєтесь тощо;

· Інформація про ваше місцезнаходження GPS

Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання Додатку, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

Звертаємо Вашу увагу: Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

Компанія не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої, законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування Додатку. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в наступних цілях:

· Щоб створити свій обліковий запис користувача Додатку, ідентифікувати вас як користувача Додатку та надати вам доступ до різних функцій та послуг, доступних вам як зареєстрованому користувачеві.

· Підтвердження вашої особи.

· Для відповіді на ваші запити чи претензії.

· Виявлення, розслідування, запобігання або усунення порушень ваших домовленостей з нами.

· Для дотримання законодавчих та нормативних вимог.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Після того, як суб’єкт персональних даних перестав бути користувачем Додатку шляхом видалення свого облікового запису з Додатку, його персональні дані також автоматично видаляються.

Взаємодія Додатку з іншими ресурсами

Особиста інформація, яку ви надаєте під час створення облікового запису в Додатку, шифрується та зберігається в хмарних облікових записах AWS Amazon та Azure. Вони мають власну Політику конфіденційності щодо захисту персональних даних, яку ви можете знайти тут:
https://aws.amazon.com/privacy/
https://azure.microsoft.com/en-in/overview/trusted-cloud/privacy/
https://azure.microsoft.com/es-es/blog/protecting-privacy-in-microsoft-azure-gdpr-azure-policy-updates/
Погоджуючись з політикою конфіденційності для додатку Milk Pay ви підтверджуєте, що також ознайомлені з політикою конфіденційності Amazon і Azure.

Безпека неповнолітніх

Додаток не призначений для неповнолітніх користувачів. Компанія дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв’язку з чим, зі свого боку, Компанія звертається до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті.

Взаємодія Компанії з третіми особами стосовно персональних даних

Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Компанії.

Захист персональних даних

Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Компанії.

Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Компанія надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог Компанії.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Можливі ризики надання біометричних даних

Незважаючи на те, що ми вживаємо всіх заходів для захисту всіх персональних даних, що надаються Користувачами, все одно існують певні ризики, особливо коли мова йде про конфіденційні дані, такі як біометричні дані. Нижче ми на прикладі розглянемо деякі з таких ризиків:
· Не виключається викрадення особистих даних незалежно від використовуваної технології;
· Публікація таких даних на випадок злому серверів та використання даних у несанкціонованих цілях (наприклад, маркетинг, статистика тощо), втрата таких даних, їх знищення, модифікація, розголошення або незаконний збір;
· Доступ до інших особистих даних, які можуть бути результатом біометричних даних, таких як: раса, стать, етнічна приналежність, вік тощо.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої володільцю персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.

Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених законом.

Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.

Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення.

Рішення про відстрочення або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або суду.

Права суб’єкта персональних даних

Компанія доводить до Вашого відома про Ваші права, як суб’єкта персональних даних, які врегульовані РЕГЛАМЕНТОМ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ І РАДИ (ЄС) 2016/679
від 27 квітня 2016 року та Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

на доступ до своїх персональних даних;

отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

відкликати згоду на обробку персональних даних;

знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення свої персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яка були Вами надана Компанії відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Компанією, будь ласка, звертайтеся до Компанії: по електронній пошті support@molokoferma.com.ua.

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства.

У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Компанією буде розміщено повідомлення на Сайті:molokoferma.com.ua та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень. Більше читайте тут: https://molokoferma.com.ua/terms-and-condition-privacy-policy/