Кіш пиріг (Мате Залки)

Кіш-пиріг (кіш Лорен) - це відкритий французький з основою з пісочного (іноді листкового) тіста і начинкою з яєць,вершків та сиру. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. У свідомості багатьох пиріг асоціюється із французькою кухнею, проте коріння походження рецепту тягнуться до німців Лотарингії. Там пиріг готували із залишків продуктів (шматочків м'яса, овочів) і тіста, яке залишалося при замісі хліба. З хлібного тіста ліпили основу, яку заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи додали в заливку сир (спочатку це були сорти Комте або Грюйер). А основу пирога з часом стали готувати з пісочного або листкового тіста, від чого пиріг став тільки кращим.

Зазвичай кіш подають на стіл гарячим або холодним, із зеленим салатом і вином. Він не просто смачний, але ще й дико універсальний: кіш смачно їсти і в холодному, і в гарячому вигляді, на сніданок, обід або вечерю.

Кіш пиріг (Мате Залки)
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists