Торт «Шарлотка»

Шарлотка з'явилася у Франції під назвою Charlotte. Блюдо це складалося з солодкого крему з фруктами, білим хлібом і лікером. Готувалося воно довго і важко. У всякому разі, в домашніх умовах це блюдо приготувати непросто. Звідки з'явилася ця назва зараз сказати важко. Існують кілька версій. За однією з яких назва «Шарлотка» походить від зіпсованого французами староанглійського слова charlyt, що означає «блюдо з солодким кремом». Напевно тому, що в його основі лежить крем дуже схожий на крем-брюле, тільки з фруктовими добавками.
Інша версія - романтична. Розповідають про кохання видатного кухаря до якоїсь бідної Шарлотті, на честь якої і була названа ця страва.
Але найбільш ймовірно те, що названа страва на честь королеви Шарлотти, дружини Георга III, яка дуже полюбляла яблука.

Шарлотка не тільки смачна, але й корисна. У яблуках, крім вітамінів, міститься сила-силенна корисних речовин - антиоксиданти, флавоніди, танін, пектин, так необхідні організму для підтримки повноцінного здоров'я. Тому фахівці рекомендують всім з'їдати хоча б по одному яблуку в день, а краще - більше. Враховуючи те, що печені яблука засвоюються краще, шарлотка стає прямо таки унікальними ласощами.

Обов'язково спробуйте шарлотку ТМ «Молоко від фермера» адже ми готуємо її за класичним рецептом з любов’ю!

Торт «Шарлотка»
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists