Сир Косичка

Сир-косичка має ще одну назву – «Чечіль». У перекладі з вірменської мови означає «заплутаний». Далеко не всі знають про те, що цей волокнистий сир є у Вірменії національною стравою.

Треба сказати, що «кіски» з волокнистих ниток заплітаються зовсім не для краси. Він відповідають за якість готового продукту. Адже так корисні властивості молочної сировини, поживні соки і корисні для людини мікроелементи набагато краще зберігаються. Чечил варто вживати в їжу тим людям, які відчувають нестачу в кальції або сидять на досить жорсткій дієті.. Але не потрібно забувати про те, що Чечіль містить в собі багато солі, а вона, як відомо, затримує рідину в організмі, викликаючи утворення набряків. Тому тут треба не перестаратися.

Сир-косичка може мати різну колірну забарвлення, починаючи від молочно-білого і закінчуючи злегка жовтуватим відтінком. Звичайний Чечіль зберігається 60 днів, а копчений – всі 75 діб.

 

Поживна цінність продукту (100 гр)

  • Енергетична цінність 282.0 Ккал
  • Білків 19,5 гр
  • Жирів 21,6 гр
  • Вуглеводів 1,6 гр

 

Сир Косичка
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists