Вершки 35%

Вершки – поживний молочний продукт, отриманий в результаті сепарування незбираного коров’ячого молока. Широко використовуються в кулінарії та медицині, зокрема лікувальному харчуванні. Містять мінеральні солі, вітаміни A, E, B1, B2, C, PP та ін.

Основна біологічна цінність вершків – високий вміст в них фосфатидів (фосфоліпідів), які входять у склад клітин і тканин, особливо їх багато в клітинах нервової тканини мозку. Фосфатиди, особливо лецитин, відіграють важливу роль в нормалізації обміну жирів в організмі, як наслідок попереджають виникнення атеросклерозу. Серед інших молочних продуктів лецитину найбільше саме у вершках, саме тому вони дуже корисні для людей похилого віку. Вершки рекомендують вживати в разі різкої втрати ваги і виснаженнях. Також їх включають в раціон харчування людей, що страждають гастритами чи виразковою хворобою шлунку.

Вживання цього продукту сприяє заспокоєнню нервової системи, допомагає при депресіях. Використовують для отримання сметани і масла, приготування різноманітних кулінарних виробів. Вершки використовуються в косметології в якості омолоджувального засобу.

Склад продукту

вершки натуральні.

Поживна цінність продукту ( 100 гр)

  • Енергетична цінність 427.0 Ккал
  • Білків 3,2 гр
  • Жирів 45 гр
  • Вуглеводів 4,2 гр
Вершки 35%
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists