Кава «Доппіо», 60 мл

Склад продукту:

подвійний еспресо.

  • Енергетична цінність 100г продукту - 9.0 Ккал

Поживна цінність продукту (100 гр):

  • Білків 0.1 г
  • Жирів 0.2 г
  • Вуглеводи 1.7 г 

More details

 
More info

Види кави класифікуються за різними ознаками, наприклад, по сорту зерен і країні їх вирощування, за способом обжарювання і рецептом приготування напою. Ми пропонуємо свій власний навігатор, який допоможе орієнтуватися в безмежному ароматного океані видів кави.

Для любителів кави, важливі не тільки склад або сорт кави, але і його рецепти. Види кавових напоїв можуть відрізнятися за способом приготування, а додаткової своєрідності надають смакові добавки в різних пропорціях. До того ж, багато рецептів мають власні традиції вживання.

Багато популярних способів приготування і подавання кави прийшло до нас зі Сходу, але більшість рецептів кави, які ви зустрінете в кафе і ресторанах, мають італійське або європейське походження.

Еспресо. Найпопулярніший вид кави в Європі, готується в кавомашині, вимагає спеціального, дуже рівного помелу. Еспресо готують з суміші арабіки і робусти, часто із спеціально зібраних купажів. Для добре приготовленої кави характерна щільна, стійка піна світло-кремового кольору. П'ють еспрессо після їжі, у кілька ковтків, так, щоб кава не встигла охолонути. Пінку часто перемішують з рідиною, для додання рівномірного смаку всьму напою. Стандартний обсяг порції – 35 грам.

Рістретто. Має дуже маленький обсяг, але високу міцність. Для приготування береться 5-7 грам кави на 25 грам води. Дуже поширений в Італії, у нас популярність напою набагато нижче. Подають рістретто після обіду або у вечері, без цукру, з келихом холодної води. Спочатку роблять кілька ковтків води, потім швидко випивають рістретто. Вода потрібна, щоб очистити смакові рецептори після прийому їжі, і запобігти зневодненню після міцної кави.

 

Американо. Еспресо, розведений водою. Після приготування основної порції в 30 мл, бариста проганяє додатково ще 90-120 грам води, збільшуючи обсяг без підвищення міцності напою. П'ють після їди або в перервах між нею, часто з додаванням цукру, молока, вершків. Американо часто супроводжується десертами або печивом.

Макіато. У перекладі з італійського означає «плямистий». Назву отримав за зовнішній вигляд. Це звичайний еспресо, на який зверху кладеться ложка молочної піни. П'ють після прийому їжі, не змішуючи піну і каву.

Капучино. Кава з молоком, яка збита в пишну піну, з ніжною структурою. Зверху додається тертий шоколад, какао, кориця або цукрова пудра. П'ють капучіно в перервах між їжею, в Італії – на батьківщині рецепта, його вживають лише в першій половині дня, до 16 годин. Звичайна порція – 150 грам, оптимальна температура споживання – 60 градусів. Капучіно часто супроводжують невеликими порціями десертів, печивом, шоколадом.

Латте. Готують з однієї частини еспрессо і двох частин молока зі збитою піною. Часто доповнюють смак різноманітними сиропами, з яких найпопулярніші – карамельний, шоколадний і полуничний. Вживають у будь-який час, як коктейль, подають у високих келихах з соломинками.

Латте макіато. Напій, в якому еспресо, молоко і піна із збитих вершків або молока лежать шарами. Вживають в перервах між їжею. Подають напій у високому келиху, п'ють, не перемішуючи шари, використовуючи соломинку.

Кава від "Молоко від фермера" - це передусім високоякісні складові: найкращі зерна, очищена джерельна вода та натуральне молоко й вершки

Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists