Вершки, 35.0%

 Склад продукту:

 вершки с коров’ячого молока.

  • Енергетична цінність 100г продукту - 337.0 Ккал

Поживна цінність продукту (100 гр):

  • Білків 2.2 г
  • Жирів 35.0 г
  • Вуглеводи  3.2 г 

Термін придатності та умови зберігання: 

в герметично закритій тарі за t 4±2°С - 5 діб.

після відкриття за t від 0 до 6°С - 36 годин.

More details

 
More info

Вершки – поживний молочний продукт, отриманий в результаті сепарування незбираного коров’ячого молока. Широко використовуються в кулінарії та медицині, зокрема лікувальному харчуванні. Містять мінеральні солі, вітаміни A, E, B1, B2, C, PP та ін.

Основна біологічна цінність вершків – високий вміст в них фосфатидів (фосфоліпідів), які входять у склад клітин і тканин, особливо їх багато в клітинах нервової тканини мозку. Фосфатиди, особливо лецитин, відіграють важливу роль в нормалізації обміну жирів в організмі, як наслідок попереджають виникнення атеросклерозу. Серед інших молочних продуктів лецитину найбільше саме у вершках, саме тому вони дуже корисні для людей похилого віку. Вершки рекомендують вживати в разі різкої втрати ваги і виснаженнях. Також їх включають в раціон харчування людей, що страждають гастритами чи виразковою хворобою шлунку.

Вживання цього продукту сприяє заспокоєнню нервової системи, допомагає при депресіях. Використовують для отримання сметани і масла, приготування різноманітних кулінарних виробів. Вершки використовуються в косметології в якості омолоджувального засобу.

Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists