Хліб «Паляниця», 400г

Склад продукту:

борошно пшеничне першого та вищого гатунку, маргарин столовий «Молочний», молоко сухе знежирене, вода питна, цукор, сіль кухонна, дріжджі пресовані хлібопекарські, поліпшувач хлібопекарський.

.

  • Енергетична цінність 100г продукту - 258.0 Ккал

Поживна цінність продукту (100 гр):

  • Білків 7.8 г
  • Жирів 3.0 г
  • Вуглеводи  48.7 г 

Термін придатності та умови зберігання: 

за t 20-25°С – 2 доби.

More details

 
More info
Паляниця - хлібина, це плескатий хлiб переважно з пшеничного борошна. Зверху хлібини була скоринка.

У слов'ян хліб віддавна вважався священним продуктом. Пшенична паляниця на столі символізувала щастя й благополуччя господи. Люди вірили, що Бог наділяє людину хлібом разом із Долею. Ці уявлення і визначили конкретні правила поведінки із хлібною паляницею під час їжі. Не дозволялося, щоб одна людина доїдала шматок після іншої — забереш щастя і силу. Якщо залишив шматок, то цілу ніч снитимуться старці, будеш худнути. Не дозволялося їсти за спиною іншої людини — "з'їси його силу". Християнська символіка ототожнювала хліб із тілом Божим.

В Україні будь-яке свято чи обряд не обходились без паляниці, вона була символом гостинності, прихильності, ритуальним та обереговим знаком. Пшеничні паляниці вживали частіше як святкові або обрядові страви, бо в Україні перевагу завжди надавали житньому хлібові. У неврожайні роки паляниці доводилося пекти з домішками ячмінного борошна, висівок тощо. Паляниці були вінцем хліборобської праці, символізували благородство і красу однієї з найдревніших професій у світовій культурі. Багатство і цінність, що містяться в образі паляниці — Сонця, є віддзеркаленням національного обличчя українців і справжніми свідками споконвічного прагнення народу до волі, удосконалення, краси й сонця.

Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists